Over Onze Website

           

Wij hebben ons altijd al aangetrokken gevoeld tot computers en alles daar omheen.  Toen Internet in omkomst kwam konden wij daar natuurlijk ook niet omheen. Toen het eenvoudiger en goedkoper werd om een domeinnaam te laten registreren konden wij dus niet achterblijven.

Maar wat doe je met zo'n website. Wel even een ander verhaal. Allereerst was het makkelijk om een link te maken naar onze foto's van onze verre reizen. Zo was het niet meer nodig een ingewikkelde link op te geven naar picassaweb van google waar de foto's stonden.  Daarnaast zo stelden wij ons voor, was het leuk om te vertellen wat we zoal deden in onze vrije tijd.  Al gauw kwamen we erachter dat daarmee wel onze privacy in het geding kwam. We losten dit op met een beveiligde toegang, zodat het grootste gedeelte van onze website achter een wachtwoord zit, ja zo zijn we dan ook wel weer. Ook met onze domeinnaam waren we niet echt tevreden. Hij was te persoonlijk en tegelijk te algemeen. Wij wilden het juist andersom: algemeen maar wel persoonlijk. Die naam vonden we in

www.barocknet.nl 

Voorlopig  hebben we de website verdeeld in een aantal pagina's:

De hoofdpagina
,
Helemaal  zelf gebouwd in HTML want we wilden het ons niet al te makkelijk maken en volgden dus met spoed een cursus op Internet. Nou ook weer niet helemaal onze HTML want de invoegschermen zijn van derden. Deze pagina gebruiken we als onze startpagina, want we vinden het toch wel makkelijk om bijvoorbeeld de buienradar en de juiste tijd op één scherm te hebben. 

Onze links
,
Natuurlijk makkelijk, als we ergens anders zijn onze eigen website te kiezen en de daar de ons bekende links te vinden.

Digisphere,
Vroeger toen we nog zelf onze foto's in de donkere kamer ontwikkelden vonden we het al schitterend om af te drukken met allerlei effecten. Nu in het digitale tijdperk is dat een stuk makkelijker. Dus aanklojo-en maar.
Tegenwoordig voegen we ook nog eens onze eigen "wijsheden"  toe aan de foto's. 
De resultaten zijn te zien op deze pagina.
Wij vinden het prachtig, maar ja ieder zijn smaak.


De pagina's hebben we eveneens uitgebreid met op onze eigen computer gemaakte fractals.

Onze foto's online.
Zonder de illusie te hebben dat onze foto's die van andere overtreffen laten we hier de foto's zien waar wij van denken dat anderen ze ook interessant, bijzonder of misschien zelfs wel mooi zullen vinden zonder dat we nou de intentie hebben dat ze  moeten uitblinken. Doodgewone eigen kiekjes dus.

Digicorner
,
Deze pagina gebruiken we voor alles wat we kwijt willen.

Verre reizen,
Hier de links naar onze fotoserie's en films van onze verre vakanties.  Voor een ieder die daar interesse voor heeft. Is al weer tijden geleden
dat we deze maakten, was in de tijd van de fotorolletjes en de 3 minuten 8mm films. De oorspronkelijke dia's hebben we zelf omgezet naar digitaal, de films hebben we laten doen. Dus verwacht hier al helemaal geen technisch perfecte foto's.

BarockBlogNet
,
We zaten toch met verhaaltjes en foto's in het beveiligde gedeelte, waarvan we dachten dat we die toch ook wel in het open gedeelte zouden willen publiceren. We vonden blogs van google wel een geschikt medium en plaatsen hierop wat we leuk vinden. Eigenlijk een uitbreiding, soms een toevoeging en af en toe een vervanging van het beveiligde gedeelte.

Hoe we verder gaan met onze website weten we nog niet. We zien wel. Kom wat dat betreft gerust af en toe eens terug en kijk hoe de website zich ontwikkelt. Ligt ook aan de tijd die we er aan kunnen besteden. We zullen de website wel steeds meer gaan gebruiken als  centrale plaats voor de pagina's die we op andere websites hebben. zoals  eigenlijk nu ook al het geval is. Onze centrale plek op Internet dus.

Voorlopig vinden we het fascinerend dat onze website deel uitmaakt van het Internet en wij enerzijds een wellicht onbetekenend plaatsje hebben tussen de miljoenen websites met miljarden webpages, maar anderzijds zijn we wel altijd en overal ter wereld waar een computer met internetverbinding staat te vinden via:


WWW.BAROCKNET.NL